Menu

Aanspreekpunt Integriteit (API)

People On Stage draagt teamwerk en goed samenleven hoog in het vaandel.
Helaas loopt er soms iets mis. Bij problemen kan je vaak terecht bij andere deelnemers of docenten terecht.
En ook op het niveau van de organisatie kan je terecht met vragen, bezorgdheden of probleemsituaties bij vertrouwenspersonen: de API's van People On Stage.

Een API, wat is dat voor iets?!

Het kan gebeuren dat je iets meemaakt wat je niet fijn vindt, waarbij iemand over jouw grenzen heen gaat. Dat noemen we, met een moeilijk woord, grensoverschrijdend gedrag. Dat kan op een fysieke manier (bijvoorbeeld  agressie) maar ook psychologisch (bijvoorbeeld beledigen) of seksueel (bijvoorbeeld aanrakingen die je niet leuk vindt).

Daarom vinden we het belangrijk dat je over zo'n zaken met iemand kan praten. Ook als je ziet of hoort dat er iets bij iemand anders gebeurt, vinden we dat je ergens terecht moet kunnen om daarover te praten. People On Stage heeft hiervoor 2 personen aangesteld, die nauw betrokken zijn bij de ganse werking en die je daar altijd voor mag contacteren.

 

Wat doet een API?

Een API zal eerst en vooral luisteren naar jouw verhaal en neemt elke melding serieus. Samen met de API bekijken jullie waar en hoe er geholpen kan worden om de situatie aan te pakken.

De API is zelf geen hulpverlener en zal geen begeleidingstraject opstarten. Wel zal elke melding opvolging krijgen en worden doorverwezen naar hulpverlening als dat nodig blijkt.

De API praat met de betrokkenen en probeert een goed beeld te krijgen van de situatie om zo de meest geschikte opvolging te voorzien. Hij of zij zal echter niet oordelen en op zoek gaan naar een schuldige.

De API heeft discretieplicht, dat wil zeggen dat wat je zegt zoveel mogelijk vertrouwelijk blijft, maar heeft geen beroepsgeheim. Soms zal er ingegrepen moeten worden, bijvoorbeeld als er sprake is van gevaar. Dat gebeurt altijd in overleg met de melder.

Wie kan er bij de API terecht?

Iedereen!
Alle vrijwilligers en medewerkers, maar ook de deelnemers (jong én oud), de begeleiders of ouders van de deelnemers, symphatisanten die op bezoek komen, …  kortom iedereen die van ver of dichtbij betrokken is bij de werking van People On Stage.

Kan ik dan niet meer terecht bij het bestuur, de docenten, het management of de animatoren?

JAWEL! 
Als je ergens mee zit, staan zij altijd klaar om jou te helpen. Twijfel dus niet om naar hen toe te gaan. De API is er als extra hulp of als je niet terecht durft bij andere personen. Maar het kan ook zijn dat de persoon die je aanspreekt, je doorverwijst naar de API omdat hij of zij je niet objectief kan verder helpen.

Contactgegevens API's

Onze API's zijn An Wilms en Lotte Ooms.
Je kan hen rechtstreeks bereiken via api@peopleonstage.be waar je je verhaal digitaal kan neerschrijven of waar je kan vragen om met jou contact op te nemen.

An Wilms (links) en Lotte Ooms (rechts)

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Meer info over het aanspreekpunt integriteit: https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/aanspreekpunt-integriteit

Volg People on Stage

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en volg ons op sociale media.

© People On Stage 2024 - Disclaimer - Verzekering - Algemene voorwaarden